2014/2015

Så var nyårsafton här och ännu ett år har gått. 365 dagar av liv och levande. 52 helger, ett antal födelsedagsfiranden, en solig vecka i Turkiet, tre turer till fina Skellefteå, massor av timmar i skridskorna, alldeles för få snöflingor och ett avklippt hår. 2014 har bestått av allt mellan himmel och jord, lillebror har tagit körkort och blivit stor, jag blev kär och har nu en alldeles egen prins, jag har hittat mig själv på ett nytt sätt och jag har blivit bättre på att leva i nuet. Jag ser fram emot 2015 och önskar er alla ett riktigt gott nytt år! 

home

Snön föll igår kväll och kvar blev ett centimetertunnt vitt täcke över tak och gator. Min morgon började 6.45 med en promenad till ishallen där ett roligt teknik-skott-dribblings-pass väntade med tjejerna. När dagen börjar tidigt kan man passa på att ha en lång morgon, så nu klickar jag och prinsen igång en film och äter en god frukost i soffan. Näst sista dagen på året, vad ska ni göra?

we can go anywhere

Vilken fin avslutning på julhelgen! Dagen började i kyrkan där vår fina, duktiga kusin fick stipendium. Lunchtimmarna spenderade vi på sjön, med svart blankis i stora fält. Tyvärr kan bilderna aldrig förmedla hur vackert det var därute och trots 17 minusgrader njöt vi för fullt. 

sleepy little town

Tredjedag jul och det är sällsynt vackert ute. Termomentern visade -17 grader när jag drog på mig skorna och gick ut på sjön medan solen gick upp bakom bergen. Om några timmar ska jag klippa av mig håret, och ikväll ska vi allesammans på bio tillsammans med prinsens familj. Vad gör ni idag?

GOD JUL

Julafton firades med min fina familj, mormor, morfar och moster. Tillsammans hade vi en väldigt mysig eftermiddag och kväll, med god mat, fin gran, kalle på tv, kramar och uppskattade julklappar. Solen sken och det tunna snötäcket gnistrade, vi hann med ett par långpromenader och på kvällen landade vi i soffan framför en film. Nu forstätter firandet med den årliga juldagsmiddagen hos farmor och farfar tillsammans med alla kusiner och farbröder. Ta hand om er!

22 december

Dan före dan, före dopparedan. En måndag utan tråkiga måndagskänslor. Är fortfarande ordentligt förkyld men febern börjar ge med sig (efter fyra dagar.. blä). Idag har jag och några av mina fina kusiner varit hos farmor och farfar och gjort julgodis, pratat ikapp och ätit lussebullar. Imorgon tänkte jag ge er ett snabbt-bra-enkelt-supermegagott recept på fint julgodis, bra va? Sov gott!

black & white

Kan vi kalla det reashopping på världsmästarnivå när man får med sig detta (i julfin påse) för knappt 200 kronor? Jag tror nog faktiskt det.

a taste of christmas

Mums. Säger bara det. Mums. 

19.12.14

Hej på er! Jag sitter på biblioteket och pluggar inför morgondagens tenta i internationell ekonomi. Har dock tappat fokuset totalt och börjat göra andra saker, vet inte om det beror på att jag känner mig lugn eller om det är för att jag ändå inte förstår vad jag läser och räknar? Hoppas på det första men tror mer på det andra. Ikväll väntas det julbord med min fina familj, det ser jag fram emot. ♥

golden

wishlist

dear santa...
En löparjacka för kalla dagar, ett fint silverarmband, en ny väska och täckbyxor är sådant jag skriver på listan till tomten i år. Högst upp står det dock klippning, en kortare frisyr är något jag önskar mig lite extra. Allra mest önskar jag mig däremot en vit jul, med snötyngda träd, massor av tända ljus, tid med min fina familj och mysiga dagar i ett grandoftande hus.♥ 

monday

En morgon på gymmet, en förkyld prins och en heldag på biblioteket med mängder av plugg. Det går ändå förvånansvärt bra för oss och snart packar vi ihop för en mysig kväll på stan med julklappsshopping och något gott att äta. En fin start på sista veckan innan jullovet!

decembermorgon

När man (innan skolan) hinner vara ute i skogen, granrispyssla, lyssna på julmusik, baka pepparkakor och mysa runt i pyjamas en hel förmiddag, då vet man att man har det rättså bra faktiskt. Och att jag haft det lika bra två dagar i rad känns ju som rena rama lyxlivet.

up and away

Även fast det blåst kallt och småregnat hela dagen var det vackert ovan molnen. Den här gångens Skellefteåvecka avrundades med morgonens julkalender och kramar innan vi tog oss till till flyget. Resan hem gick bra och jag njöt av att ha finaste prinsen bredvid mig hela dagen. Och nu njuter jag av att vara hemma samtidigt som jag redan ser fram emot nästa norrlandstur.

skellefteå

En dag på stan med min prins. Fint väder och en fin hand att hålla i. Vi gjorde några småfynd och gick sedan hem för att busa järnet med Lovaliten, laga köttfärssås och pyssla fram till julkalendern. Nu klickar vi igång en film och gosar in oss i soffan. Bra dag? Japp.

magic moments in life



Bläddrar bland de senast sparade under kategorin "simply beautiful" och önskar så innerligt att jag hade samma kunskap, landskap och fotomöjligheter som personerna bakom dessa vackra bilder.

/corneliaeri @ weheartit

hyacint

Finns det något som doftar godare? Ja, kanske. Men inte mycket. Hyacinter är verkligen jul. Just nu bakar jag och Lisa saffransbullar (japp, halv tolv på natten) och den juldoften är ju också ganska så svårslagen faktiskt. 

this time i'm ready to run

Är återigen i fina Skellefteå och har på två dagar hunnit bland annat åka skidor, simmat, lekt, gått promenader, ätit tacos, bara varit, skrattat, sovit gott, sett julkalendern, hämtat och lämnat busungen på dagis, tittat på stjärnor, sett på hockey och kramats. Idag åker vi till Piteå allesammans och kikar på min prins som tävlar och ikväll ska vi baka något smarrigt. Trevlig helg!

december

Så kom första advent, det första av fyra ljus som leder oss mot jul. Här hemma lyser adventsljusstakarna i fönstrena, och den där känslan man får i magen när lugnet infinner sig och julmusiken är vackrare än någonsin, den har äntligen infunnit sig.