idrefjäll


Hej på er! Längesedan det skrevs något här nu, dagarna går och helgen spenderas i Idre tillsammans med J och hans skidklubb. Tävlingar för honom och snölycka för mig! Fyller huvudet med mentala vinterbilder och njuter av den kyliga luften, den underbara utsikten och att gå långa promenader på nya vägar. 

let’s pray we stay young stay made out of lightning

Någon därute som är sugen på att ruska om novembermörkret med en rejäl sockerchock? (Japp!) Spanade in ett recept, gjorde en egen variant av det och resultatet blev, vad vi kan kalla, succé. Chokladhatare kan sluta läsa nu, chokladälskare kan dansa lyckliga danser och börja baka direkt.
 
/ugn 175 grader. botten: smält 150g smör i en kastrull där alla ingredienser får plats. rör ned 3 dl socker, 2 ägg, 1 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker och sist 2 dl vetemjöl. rör till jämn smet mellan varje ingrediens. grovhacka ett paket ballerina kladdkaka och rör ned kakbitarna. grädda 15 min i smord springform. topping/fudgekräm: värm 1 dl grädde och hacka 250g vit chocklad + 100g mörk choklad, rör ned och smält i grädden, klicka i 100g smör. rör medan krämen kokar upp och tjocknar en aning. låt kakan svalna en stund och strö sedan minimarshmallows över den, täck med fudgekrämen och låt även den svanla något innan kakan dekoreras med marshmallows (är krämen varm smälter dessa), kakbitar och vanlig chokladsås (ex o'hoy). låt kakan stå kallt i ett par timmar. njut.

b & w

Jag fotade så mycket mer för ett par år sedan, kanske inte bättre, men mer. Det är synd, nu för tiden finns inte små, dagliga stunder och ögonblick sparade i kameran som de gjorde förut. Just nu ekar det tomt på minneskortet och detta är några gamlingar jag hittat, som fick mig att sakna vardagsbilder.

winter windsIdag kände jag verkligen att novembermörkret har hållt i sig för länge, nu börjar längtan efter snö och kyla nästan bli olidlig. Jag vill vakna upp och se vita flingor sakta falla utanför fönstret, känna vintern bita mig i kinderna och plocka fram något fint som bekräftar att advent faktiskt närmar sig.
 
/bilder härifrån

goodmorning / wo

Packar väskan för dagens två träningspass. Idag står det yoga (följer med mamma och provar något nytt) och gym (med bästa Magda) på schemat. I övrigt så är det grått och kallt ute, igen, och jag längtar efter min prins.
 

mig & alice

Ett par snabba, halvsneda bilder får illustrera den här dagen.Lite tid över och vetskapen att en butik jag tycker mycket om flyttat in i nya, större lokaler gjorde att jag använde eftermiddagen till en Säterutflykt. Vad jag fick med mig från mig & alice visar jag lite bättre när vi närmar oss advent.

na na na

Torsdagsmorgon i sängen. Inga fel. Småsjunger och funderar på dagens innehåll. Allt jag vet är att det kommer bli en bra dag. Ser extra mycket fram emot kvällens ispass och att efteråt få sjunka ned i soffan med världens finaste Thilda. Tar kameran med mig, så hörs vi senare. 

oh, don't you dare look back

Eftersom den här bloggen (nästan) enbart består av bilder där jag varit bakom kameran, väger jag nu upp med fyra (!) motsatser till detta. Onsdagen bestod av en morgon- och en kvällspromenad, tre timmars föreläsning om centralbankens utlåningssystem (det ni, den partykänslan), ett bra pass på gymmet och en - om jag får säga det själv - riktigt god gulaschsoppa.
 
/walk the moon - shut up and dance

adventslängtan

Någon mer än jag som längtar, väntar, räknar ner och ser fram emot advent? Kylan, snön som faller och stämningen som infaller när det börjar närma sig jul... I år längtar jag nog ännu mer än förra julen, och skulle gärna låta tiden gå lite snabbare just nu.

i'll never forget you

Vill fota mer, bli bättre, lära mig saker, vill vara utomhus mer, gå längre, hitta nya vägar i skogen och experimetera mer med bakning och matlagning. Vill läsa fler böcker, hinna njuta av dagsljuset, finna tid till att ha långtråkigt och bli mer kreativ. Novemberlöften.

love

Kanelknäcke. Finns det något godare? Jag ställer mig högst tveksam till det. 

oh, do you need me?


Måndag. Ny vecka, samma regn. Och här ekar det tomt. Helgen gick åt till träning och pluggande, och en perfekt lördagskväll med Thilda. Startade den här dagen med ett fint gympass och en promenad i ruskvädret, om ett par timmar sitter jag i skolan med terminens första tenta framför mig. Håll tummarna!
 
/OMI - cheerleader