wednesday

Hej på er! Jag håller på och byter bloggadress, det är lite pilligt att flytta över alla koder och länkar och sådant, men det går ganska bra. Nu ska jag dock ta en paus, möta upp Fanny på stan och sedan avsluta dagen med gym och ispass. Vi hörs ikväll!

kökstankar / inspiration

kitchen
Jag halvbor hos J och tanken är kanske att jag flyttar in mer ordentligt till våren. Köket i lägenheten är fint, men det känns kanske inte riktigt som oss. Jag tror att vi, med relativt enkla medel, kan ordna ett kök som både passar oss och resten av lägenheten bättre. Just nu sitter silver/grå/glänsande tapeter på väggarna och jag är mer sugen på vitt. Vita vägar och svarta detaljer, stilrent men personligt. De vita kopparna med fat har vi redan, så nu är det bara resten...
 
/klicka på kollaget för inköpsställen

when we need more hours

När klockan ringde vid 06 var jag verkligen inte redo, hela kroppen skrek efter mer sömn och det tog hundra år att öppna ögonen. Lyckades till slut ta mig ut och fick njuta av när morgonen ljusnade och nysnön föll. Godmorgon tisdag! 
 

nothing/everything

Ett av dagens ögonblick fångade på bild. Appropå ingenting alls: Apelsinerna är verkligen saftiga och goda nu, ät, ät, ät! Eller väg upp nyttigheterna med en premiärsemla (det gjorde jag), jag köpte även två koppar på IKEA idag och känner mig allmänt nöjd. Berätta något kul?

it's hard to get around the wind

Denna ↑ kom på posten i fredags. Något användbart mittemellan dunjackan och skinnjackan när vädret inte riktigt kan bestämma sig. I eftermiddag får den nog invigas, men först ska dagens andra träningspass bockas av.
 
/black contrast jacket - sheinside, här
 

i'll wait for that day

Under de bloggfria dagarna sedan i torsdags har jag hunnit träna fem pass, åka skridskor på sjön, få hem ett paket med beställda fina grejer, fika på stan, mysa hemma med familjen, gosa med katten, rensa garderoben och njuta av att vara ledig. Just nu är jag hos J, vi har fått lite av varje gjort och ska nu bara vara resten av kvällen. Jag sitter i sängen, äter en bulle och skriver in lite av varje i kalendern. Det finns en hel del att se fram emot de kommande veckorna. Vad har ni gjort i helgen? ♥
 

beautiful places

Några bilder av platser jag vill besöka, inspirerande inredning och ett ord jag tycker om. Fyra nya ljusa ark som nu pryder väggen ovanför min säng. Det känns bra att ha något fint att vila ögonen på och att drömma sig bort till.

design

Vet inte om ni märker det, men jag har pysslat med lite småfix här inne på bloggen, bytt header och gjort om i menyn, bytt lite färger och gjort om här och där. Säg gärna till om något ser konstigt ut. Och PS. Tack för alla kommentarer de senaste dagarna, jag blir verkligen superglad av era ord! 

dreamin' away

Går kanske, eventuellt, möjligtvis i lägengetstankar - på riktigt. Det känns pirrigt och stort, läskigt och roligt. Självklart snurrar de flesta tankarna kring just den där lägenheten och det är svårt att fokusera på något annat. Ingenting är bestämt ännu, men inom de närmsta dagarna vet jag kanske något mer. 
 
/bilder från min pinterest, här

hockeynights

Det är ungefär så här det brukar se ut, mina kvällar på isen. Vi kommer dit, vi byter om, vi gymmar, vi byter om igen och vi går bort till uterinken för en timmes ispass. Just igår var vi väldigt få på träningen och fokuset låg på uppspel. Som vanligt bjöds det på många skratt och efter varje pass känns det att man har fyllt på må-bra-kontot ordentligt. 
 
Jag har spelat hockey i ungefär åtta år och det har verkligen gett mig mycket. Förutom att det är en otroligt rolig träningsform så har vi en fantastisk lagkänsla där alla är lika mycket värda och där alla blir sedda. Vi har vuxit tillsammans och vet var vi har varandra, både på och av isen. Något av det finaste är att hockeyn är en chans att umgås och träffa nya vänner över åldersgränserna, i vårt lag har vi spellare mellan 8-42 år och alla behövs! 

another place

Här är några ögonblick från gårdagen i Stockholm. Tyvärr fotade vi betydligt mycket mindre än vi hade tänkt oss, vi var alldeles för upptagna med att springa i mysiga butiker, äta supergoda burgare på Vigårda, prata om allt mellan himmel och jord, prova jeans och njuta av dagen. Men oj, vilken fin fredag det blev! ♥

for all that i am

06.45 och det är mörkt utanför fönstret. Jag är nyvaken och trycker bort alla trötta tankar. Idag är det en extra fin fredag, för om en halvtimme sitter jag på tåget mot huvudstaden med Jasmine. Oj, vad vi sett fram emot en heldag med bara en massa strosande, fotograferande, fika och shopping. Nu lär jag ta mig ut i morgonen och gå till stationen, förhoppningsvis kommer jag hem med minneskortet fullt i fina bilder, ett par (eller fler) riktigt bra köp och en massa minnen av en riktigt bra dag. Ta hand om er! ♥

alvhem

Finns det något som kan få tiden att stå still samtidigt som timmarna springer iväg, så är det sidor som Alvhem och andra mäklarsidor, inredningsbloggar och inspirerande tidningar. För att inte tala om pinterest, tumblr och weheartit där allt finns samlat i en undedrbar röra. Just idag fastnade jag extra för dessa bilder, med en blandning av gamalt och troget, nytt och spännande, lugnt och levande. 
 
/bilder från alvhem mäkleri.

tvåtusenfemton

2015. När jag och min bästa kompis var små lekte vi att vi var vuxna (ofta A-teens), vi låtsades att vi var 23, hade koll på världen och visste vad vi ville med livet. Vi var ju gamla och hade rest runt jorden, hade ordentliga arbeten och var inte ett dugg oroliga inför framtiden. Vi bodde i hus och hade familjer, storhandlade och gick med våra dockvagnar längs grusvägen. 
 
I år fyller jag 23 och jag har inte det minsta koll på världen. Jag vet ännu inte vad jag verkligen vill bli när jag blir stor, jag har inte sett jordens alla hörn och jag skjuter absolut ingen vagn framför mig när jag är ute och går. Jag kan inte låta bli att le när jag tänker hur ens uppfattningar förändras. Att fylla 23 innebär inte att man är vuxen på det viset vi lekte, och att vara vuxen innebär inte att man har stenkoll på världen och livet. 
 
I år är det 2015 och för 15 år sedan stod jag och min bästa vän vid altandörren och blickade upp mot grannen som hade lovat att smälla en slags raketbomb på tolvslaget, för 15 år sedan gjorde vi danser till Pistvaktlåtar, tittade på Eva & Adam och trodde stundvis att vi på riktigt var popstjärnor. För 15 år sedan levde jag, som de flesta andra barn, för dagen och gjorde det jag blev glad av. I år lovar jag mig själv att fylla varje dag med något som gör mig lycklig på ett eller annat vis. Det, i all sin enkelhet, är mitt nyårslöfte. Vad är ditt?

when we are falling

Att få vakna upp och se en vit by utanför fönstret känns som rena rama vardagslyxen. Njuter av snötäcket och hoppas innerligt att det kan få ligga kvar längre än ett par dagar. 

january 5th

Äntligen bet kylan i kinderna igen, äntligen visade termometern minusgrader och äntligen fick vi se en klarblå himmel. Och vilken fin måndag jag har haft. Till skillnad från igår så var jag på mycket bättre humör idag och vi har fyllt vår lediga dag med en morgonpromenad till sjön, massor av kramar, en sväng till bokhandeln (utan köp), många skratt och en timme på IKEA (med resultatet att det nu står en fin pall i Johannes kök). Och justja, på fredag åker jag och Jasmine till Stockholm över dagen, vilket jag verkligen ser fram emot!

sunday feelings

Dagen började bra med en kort löptur i solskenet tillsammans med J, vi hamnade lite senare på stan där tanken var att vi skulle fixa lite av varje, ta en fika på ett café vid ån och så hoppades jag på att hitta en ny bok eftersom jag läste ut en igår kväll. Men ibland blir det inte som man tänkt sig (och är det något jag har lovat mig själv att bli bättre på 2015 så är det att hantera detta). På grund av bland annat magont, huvudvärk och missförstånd vände vi istället hemåt. Det som, för mig, hjälper allra bäst när tankarna kör ihop sig och känslorna flyger iväg åt alla möjliga (och omöjliga) håll är att vara ifred, utomhus. Att andas och låta vindarna blåsa genom huvudet. Och en annan sak som alltid hjälper mig att fly verkligheten är hockeyn, känslan av att lägga allt fokus på att hamna rätt på isen, hitta smarta lösningar i spelet, åka lite snabbare, skjuta lite hårdare. Efter en riktigt lyckad hockeyträning under stjärnklar himmel kände jag mig äntligen lugn, känslovirrvarvet hade lagt sig till rätta och tankarna hade lättat. Kramade om prinsen lite extra hårt när han mötte upp mig efteråt och nu ligger vi mätta på soffan efter att ha bakat och ätit en riktigt god pizza. Fin kväll på er! ♥

lördag


Lördag? Jag har helt tappat kontrollen och och uppfattningen om vad det är för dag, är alldeles för upptagen med att ha jullov. Idag har jag och prisen tagit vara på några soltimmar med en promenad, lagt pussel (underskattad aktivitet), storhandlat och så hann jag vara på gymmet en stund innan vi lagade mat och klickade igång en film.
 
/iphonebild av mitt nya, korta hår.

här kan du hitta mig

Jag finns på fler ställen än här också, om ni är intresserade. Det är fritt fram att lägga till / följa mig på följande ställen, säg till så följer jag gärna tillbaka. 

kontakt: [email protected]
weheartit: corneliae
twitter: corneliaeri
instagram: corneliaeri
mina auktioner på tradera: kollefjopp
mitt & min fina väns egna hobbyföretag: detaljer